Project Social Hub zoekt pakkende naam voor ouderen

Project Social Hub zoekt pakkende naam voor ouderen

#54116
Guaranteed One-on-one
First price
€209
Status
Finished

Contest description

First price
€209

Uitdagingen waar zelfstandig wonende ouderen mee te maken hebben zijn: zich thuis onveilig voelen, eenzaamheid, verminderende mobiliteit en ziekte.

Het product
Helaas zijn er tegenwoordig steeds minder beschikbare 'handen aan het bed'. Landelijk is dit een steeds grote wordend probleem. Eenvoudigweg meer zorgpersoneel inzetten om de problemen op te lossen is dus geen optie.

De handen die wél beschikbaar zijn zullen we dus slimmer moeten benutten. Hiervoor slaan wij de armen ineen met leveranciers en zorginstellingen uit onze regio. Door slim te schuiven met de beschikbare middelen zorgen wij er voor dat er meer bereikt kan worden met de middelen die er beschikbaar zijn.

De verschuivingen zijn gerelateerd aan deze drie groepen: Zorg (ziekenhuis, huisarts, thuiszorg, etc.), Welzijn (sociale contacten, gezellige activiteiten, mobiliteit, voeding, etc.) en Diensten (boodschappen, medicijnen, pakketpost, etc.).

Onze oplossing is het bundelen van bezorgmomenten (pakketpost, boodschappen aan huis, medicijndienst). We verzamelen alle pakketjes op één locatie en leveren ze in één keer af. Zo reduceren we het aantal kilometers dat gereden moet worden én besparen we op loonkosten.

De tijd en kosten die we besparen investeren we vervolgens in een waardevol contactmoment bij de ouderen thuis. In plaats van vijf korte, belemmerende bezorgmomenten creëren wij één waardevol bezorgmoment. Er is bijvoorbeeld tijd voor het inruimen van de boodschappen, maar ook voor wat gezelligheid of een kop koffie. Zo hopen we eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Onze bezorgers zijn (worden) een vast gezicht in de wijk en bij ouderen thuis. Hij kent jou en jij kent hem. Een soort wijk-conciërge. En heb je een keer een wat grotere klus voor hem? Bijvoorbeeld de tuinstoelen van zolder halen? De slang van de wasmachine vervangen? Dan mag je dat altijd aan 'm vragen, want dat is hoe we de bespaarde tijd inzetten.

Om het thema eenzaamheid nog verder aan te pakken omvat het project nog meer. Namelijk het inrichten van 'huiskamers' in de wijk. Plekken waar ouderen naar toe komen voor gezelligheid en sociaal contact. Maar ook voor een tablet-cursus of een middagje bloemschikken. De koffie en thee is hier gratis, er zijn activiteiten en het is de uitvalsbasis voor de vaste wijkbezorger, het vaste gezicht in de wijk.

Nieuwe naam
De term Social Hub is allesomvattend, maar wij vinden het geen goede merknaam. Een goede merknaam is voor ons: pakkend, makkelijk te onthouden, ZONDER het woord ZORG en zonder Engelse termen.

Een goede merknaam geeft een warm en behaaglijk gevoel. Ook is het herkenbaar voor ouderen.

Wij zijn benieuwd naar jouw inzending, het geldbedrag word gegarandeerd uitgekeerd! Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur dan een PM.

Skills: NamefindingNamen bedenkenNamensfindungproductnamenBedrijfsnamen verzinnenname findingBedrijfsnaam bedenkenBedrijfsnaam

Selected service(s)

Namefinding - The designer will deliver:

- Name

Designer filter

Supported languages

The following languages are allowed: